fbpx

Δήλος

Δήλος,   Κυκλάδες

Δήλος, η γενέτειρα των αθάνατων και η αρχιέρεια των Κυκλάδων είναι μια χρονοκάψουλα, πλούσιας ιστορίας που αιωρείται αέναα πάνω από τα νερά του Αιγαίου. Αυτό το νησί φιλοξενεί μια σειρά από σημαντικά μνημεία της αρχαιότητας που χρονολογούνται από την ελληνιστική, κλασική και αρχαϊκή περίοδο και είναι επισκέψιμο μόνο σαν αρχαιολογικός χώρος. Η Δήλος είναι ένα μικροσκοπικό άγονο και βραχώδες νησί που βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου και υπήρξε μια δύναμη πολιτικής επιρροής αλλά και μεγάλο θρησκευτικό κέντρο. Αρχικά η Δήλος ήταν το ιερό νησί προσκυνήματος, γενέτειρα της Άρτεμις και του Απόλλωνα. Με την πάροδο του χρόνου, το νησί έγινε πολιτικό κέντρο και η βάση για τη συμμαχία της Δήλου. Τέλος, το νησί αργότερα αποτέλεσε εμπορικό λιμάνι , με πολυτελείς αγορές και σπίτια.

Η Δήλος είναι ένας σημαντικός ιστορικός, μυθολογικός και αρχαιολογικός τόπος και ένα μεγαλειώδες μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιά. Αυτό το ιερό έδαφος είναι η γενέτειρα του Απόλλωνα. Ο ήλιος αντανακλάται πάνω στα μάρμαρα αυτού του νησιού, χαρίζοντάς του μια καταπληκτική όψη, σύμβολο της αρμονίας και της φωτεινής σκέψης των αρχαίων Ελλήνων. Σε αυτό το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, θα νιώσετε δέος και θαυμασμό για την πλούσια ιστορία της Ελλάδας. Πρέπει σίγουρα να προσθέσετε αυτό το μέρος στη λίστα με τα ταξίδια που θέλετε να κάνετε..

Ανακαλύψτε την Δήλο

  • Ανάβαση στο όρος Κύθνος

Ανάβαση στο όρος Κύθνος

Μια από τις κορυφαίες δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε είναι η ανάβαση στη κορυφή του όρους Κύθνου, σε ύψος 113 μέτρων. Το βουνό θα σας προσφέρει πανοραμική θέα τόσο της φύσης όσο και των αρχαίων μνημείων του νησιού. Όταν σκαρφαλώσετε στην κορυφή, κοιτάξτε προς τα δυτικά για να δείτε τη Σύρο, νότια για να δείτε τους λόφους της Νάξου, τη Μύκονο στα ανατολικά και το νησί της Τήνου στα βόρεια. Το μονοπάτι προς την κορυφή χρονολογείται από τους αρχαίους χρόνους και είναι κατασκευασμένο από πέτρινα σκαλοπάτια. Πιστεύεται ότι στην κορυφή ήταν χτισμένος ο ναός της θεάς Αθηνάς και του μεγάλου Δία. Προετοιμαστείτε καλά καθώς είναι ένα μέρος που το πιάνει συχνά ο αέρας.

  • Επίσκεψη στο σπίτι της Κλεοπάτρας

Το σπίτι της Κλεοπάτρας ήταν ένα πλούσιο σπίτι, που φτιάχτηκε τον 2ο αιώνα π.Χ. Ωστόσο, η Κλεοπάτρα σε αυτήν την ιστορία δεν είναι η περίφημη βασίλισσα της Αιγύπτου , αλλά μάλλον η κόρη του Άδραστου της Μυρίνας . Σήμερα, στα ερείπια αυτού του σπιτιού σώζονται τα δύο ακέφαλα αγάλματα της Κλεοπάτρας και του συζύγου της.

  • Επίσκεψη στη Περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου

Περιοχή Θεάτρου

Χρονολογείται από τον δεύτερο και τον τρίτο αιώνα, η περιοχή του αρχαίου θεάτρου βρίσκεται μεταξύ του εμπορικού λιμανιού και του όρους Κύθνος. Όλη αυτή η περιοχή είναι γεμάτη με στενούς, ελικοειδείς δρόμους με πλακόστρωτες πλάκες. Τα ερείπια των γύρω σπιτιών, ύψους περίπου 4-5 μέτρων, μαρτυρούν τη σπουδαία ιστορία τους. Θα συναντήσετε τη μοναδική οικία της Τρίαινας , η οποία ανήκε σε κάποιον έμπορο ή πλοιοκτήτη, και έχει ένα υπέροχα διακοσμημένο ψηφιδωτό δάπεδο. Το θέατρο, χωρητικότητας περίπου 5.500 θεατών, βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της συνοικίας και διακρίνεται για την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του.

  • Οδός  Λεόντων

Οδός  Λεόντων

Το πιο γνωστό τουριστικό αξιοθέατο στη Δήλο, αυτά τα λιοντάρια στέκουν επιβλητικά και κοιτούν την ιερή λίμνη .Η οδός των λεόντων είναι μια σειρά από λευκά μαρμάρινα λιοντάρια, τα οποία αρχικά ήταν εννέα αλλά τελικά έχουν απομείνει μονάχα πέντε. Φυσικά πρόκειται για αντίγραφα. Τα αυθεντικά μπορείτε να τα θαυμάσετε στο Μουσείο της Δήλου.

Μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά πρέπει να περάσει οπωσδήποτε από το ιερό νησί της Δήλου!

Αγκυροβόλια:Λιμάνι Δήλου,Νότιος Κόλπος, Μισό Λιμανάκι,Λιμανάκι Σχοίνο