Ποιες είναι οι απαιτήσεις διπλώματος για την διακυβέρνηση ενός ιστιοπλοΐκού ή ταχυπλόου σκάφους;


Για την διακυβέρνηση ενός σκάφους στην Ελλάδα είναι απαραίτητο τουλάχιστον ένα έγκυρο δίπλωμα ιστιοπλοϊας απο αναγνωρισμένο αθλητικό όμιλο ιστιοπλοϊας.


Για την επιβεβαίωση της κράτησης του σκάφους είναι θεμιτό να αποσταλεί αντίγραφο της άδειας μαζί με την επιβεβαίωση κράτησης και το πρωτότυπο πρέπει να παρουσιαστεί στη βάση πριν ξεκινήσουν οι διακοπές σας.


Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε δίπλωμα ιστιοπλοϊάς , η έκδοση του μπορεί να γίνει εύκολα και οικονομικά γαι τους ενδιαφερόμενους με την συνεργασία της MY Holidays με αρκετούς ιστιοπλοϊκούς ομίλους στην Ελλάδα αλλά και της διεθνώς αναγνωρισμένης RYA.


Σε περίπτωση που θέλετε να ναυλώσετε μηχανοκίνητο – ταχύπλοο σκάφος αναχυχής , η έκδοση διπλώματος ταχυπλόου σκάφους γίνεται απο τα λιμεναρχεία μετά την εκμάθηση βασικών αρχών σε συνεργαζόμενες σχολές.


Τέλος , σε περίπτωση που δεν υπάρχει χρόνος ή διάθεση για την έκδοση του διπλώματος είτε ιστιοπλοϊκού είτε μηχανοκίνητου , υπάρχει πάντα η δυνατότητα να προσληφθεί skipper που θα σας συνοδεύει στις διακοπές σας και με ασφάλεια θα κυβερνήσει το σκάφος όπου εσείς θέλετε.