Ταξίδι με σκάφος απο την Αθήνα  στο Ιόνιο Πέλαγος μέσω του Ισθμού της Κορίνθου και της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου 


Η  εμπειρία της διαδρομής σας με σκάφος διασχίζοντας τον Ισθμό της Κορίνθου και την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου στο δρόμο σας προς το Ιόνιο Πέλαγος σας προσφέρει την τέλεια ευκαιρία να απολαύσετε την μαγευτική θέα και να δημιουργήσετε μοναδικές αναμνήσεις. Δείτε από κοντά τη διώρυγα του Ισθμού και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ώστε να εκτιμήσετε το πανέμορφο μηχανικό αυτό αριστούργημα. Θα σας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία και αξέχαστες αναμνήσεις.


Το ταξίδι σας με σκάφος από τον Ισθμό της Κορίνθου και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου προς το Ιόνιο Πέλαγος περιλαμβάνει τις εξής στάσεις:


1. Αναχώρηση από την Μαρίνα Λαυρίου ή Αλίμου, Αθήνα – Λιμάνι Αίγινας (40 ΝΜ ή 17 ΝΜ)
2. Λιμάνι Αίγινας – Ισθμός Κορίνθου (25 ΝΜ)
3. Ισθμός Κορίνθου – Ναύπακτος (60 ΝΜ)
4. Ναύπακτος – Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (6 ΝΜ)
5. Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου – Παραλία Ναυάγιο, Ζάκυνθος (60 ΝΜ)
6. Παραλία Ναυάγιο, Ζάκυνθος – Μαρίνα Λευκάδας (62ΝΜ)

 
Λαύριο ή Άλιμος – Λιμάνι Αίγινας, Σαρωνικός Κόλπος
Απόσταση Ταξιδιού – 40 ΝΜ (ή 17 ΝΜ)


Το ταξίδι σας διαμέσου του Ισθμού της Κορίνθου και της γέφυρας Ρίου-Αντίρριου με τελικό προορισμό το Ιόνιο Πέλαγος, ξεκινάει από το λιμάνι του Λαυρίου ή του Αλίμου σε περίπτωση που το προτιμάτε για την αναχώρηση σας. Το όμορφο και ήσυχο λιμάνι του Λαυρίου διατηρεί μια ήρεμη ατμόσφαιρα παρά την κυκλοφορία πολλών εμπορικών και ιδιωτικών σκαφών τα τελευταία χρόνια. Μπορείτε να ξεκινήσετε αυτήν την εμπειρία κάνοντας check-in στις 17:00 και να αρχίσετε την εξερεύνηση του Λαυρίου. Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε δροσερά κοκτέιλ στα αρκετά μπαρ που υπάρχουν στην περιοχή και πεντανόστιμο φαγητό στα διάφορα εστιατόρια.


Μόλις 40 ΝΜ από το Λαύριο βρίσκεται η το νησί της Αίγινας που υπήρξε η πρωτεύουσα της Ελλάδας από τις 12 Ιανουαρίου 1828 έως τις 3 Οκτωβρίου 1828. Το βραχώδες τοπίο του νησιού περιλαμβάνει επίσης πολλές παραλίες με βότσαλα. Μπορείτε να διανυκτερεύσετε εκεί και να επισκεφθείτε μία από τις ταβέρνες της προκυμαίας απολαμβάνοντας το εξαιρετικό φαγητό, ή να το πάρετε σε πακέτο και να δειπνήσετε στο σκάφος απολαμβάνοντας τον νυχτερινό ουρανό.


Η Αίγινα είναι γνωστή για την παραγωγή φυστικιών. Λόγω των λίγων βροχοπτώσεων και του ήπιου κλίματος της, είναι δημοφιλής ως καλοκαιρινό θέρετρο σε πολλούς Αθηναίους. Το λιμάνι της Αίγινας και η μαρίνα είναι πολυσύχναστα ακόμα και τα σαββατοκύριακα και πολύ συχνά μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο η μαρίνα είναι γεμάτη με σκάφη.

 

Λιμάνι Αίγινας (Σαρωνικός Κόλπος)– Ισθμός Κορίνθου (25ΝΜ)
Απόσταση ταξιδιού (25ΝΜ)


Όταν εξερευνείτε την Ελλάδα με σκάφος, το να ταξιδέψετε μέσα από τον Ισθμό της Κορίνθου αποτελεί μία αξέχαστη εμπειρία. Ταξιδέψτε μέσα από τη διώρυγα του Ισθμού που είναι 6.343 μέτρα σε μήκος και 24,6 σε πλάτος, παρακάμπτοντας την εναλλακτική διαδρομή των 700 χιλιομέτρων (430 μίλια) γύρω από την Πελοπόννησο και διαλέγοντας τον συντομότερο δρόμο για το σκάφος σας που αναχωρεί από τις Αθηναϊκές μαρίνες με προορισμό τα πανέμορφα νησιά του Ιονίου.


Ουσιαστικά ο Ισθμός της Κορίνθου χωρίζει την Πελοπόννησο από την ελληνική ενδοχώρα, μετατρέποντας την από χερσόνησο σε νησί. Το να διασχίσετε τον Ισθμό της Κορίνθου επίσης σας βοηθά ώστε να μην εκθέσετε το σκάφος στους ισχυρούς ανέμους που υπάρχουν στη νότια Πελοπόννησο. Προτιμήστε έναν σύντομο δρόμο μέσα από τον Ισθμό της Κορίνθου και απολαύσετε μια μαγευτική εμπειρία. Θα είναι σίγουρα μία από τις πιο όμορφες αναμνήσεις σας.

Χρειάζεται περίπου 30-45 λεπτά για να  διασχίσετε τον Ισθμό της Κορίνθου. Οι 8 γέφυρες που διασχίζουν τον Ισθμό, περιλαμβάνουν 3 απλές γέφυρες, μία σιδηροδρομική γέφυρα, 2 οδικές γέφυρες και 2 γέφυρες με υδραυλικό μηχανισμό ανύψωσης. Οι γέφυρες με τον μηχανισμό αυτόν βρίσκονται και στις δύο άκρες του καναλιού, οι οποίες βυθίζονται κάτω από το νερό προκειμένου να περάσει το σκάφος απο πάνω τους όταν διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου.


Η διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα της σύγχρονης Ελλάδας και έχει παίξει μεγάλο ρόλο στο εμπόριο στην Μεσόγειο. Είχε υπάρξει ως ιδέα για πολλά χρόνια και υλοποιήθηκε 25 αιώνες μετά την αρχική της σύλληψη κατά την αρχαιότητα.

Το να δημιουργηθεί διώρυγα στο σημείο αυτό είχε υπάρξει αρχικά ως πρόταση τον κλασσικό αιώνα και υπήρξε μια αποτυχημένη απόπειρα για την κατασκευή του τον 1ο αιώνα μ.Χ.. Ο βασικός σκοπός ήταν να δημιουργηθεί μία διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου ώστε να αποφευχθεί η επικίνδυνη για την εποχή διαδρομή νότια της Πελοποννήσου και να υπάρξει ένας συντομότερος δρόμος.Παρ ‘όλα αυτά, οι προσπάθειες εγκαταλείφθηκαν λόγω της έλλειψης κατάλληλης τεχνολογίας εκείνη την εποχή. Στους αρχαίους καιρούς οι άνθρωποι συνήθιζαν να σέρνουν τα καράβια τους πάνω στον Ισθμό σε έναν στρωμένο δρόμο που ονόμαζαν “Διολκό”. Το όνομα “Διολκός” σημαίνει μία “κινούμενη πλατφόρμα”. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά μπορείτε ακόμα να βρείτε σημεία διατηρημένα από αρχαιολόγους στο στρωμένο μονοπάτι, κοντά στην Κόρινθο, που επέτρεπε στα πλοία στην αρχαία Ελλάδα να βγαίνουν από το νερό και να μπορούν να μετακινηθούν περνώντας τον Ισθμό της Κορίνθου.

Δεν μπορούσαν όλα τα πλοία να χρησιμοποιήσουν τον “Διολκό” λόγω του μεγέθους τους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις το φορτίο των καραβιών ξεφορτωνόταν στη μία πλευρά και μεταφερόταν στην άλλη όπου ένα δεύτερο πλοίο περίμενε ώστε να το φορτώσει. Η κατασκευή του ξεκίνησε ξανά το 1881 αλλά καθυστέρησε λόγω γεωλογικών εμποδίων αλλά και οικονομικών προβλημάτων που οδήγησαν του αρχικούς εργολάβους σε χρεοκοπία. Τελικά ολοκληρώθηκε το 1893.

Η διώρυγα της Κορίνθου συνδέει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό Κόλπο. Όταν τη διασχίσετε, σιγουρευτείτε πως κρατάτε αρκετή απόσταση από την ακτή. Η διώρυγα της Κορίνθου είναι πολύ στενή για τα πλοία που περνούν καθώς είναι περίπου 25 μέτρα στο πλάτος. Πρέπει λοιπόν να πάρετε άδεια από τις αρχές για να προχωρήσετε καθώς η διώρυγα θεωρείται μίας κατευθύνσεως και τα σκάφη πρέπει συνήθως να περιμένουν 10-20 λεπτά για να περάσουν όλα μαζί.


Καθώς περνάτε από τη διώρυγα θα εντυπωσιαστείτε από τις μαγευτικές σμαραγδένιες αποχρώσεις και το βραχώδες φόντο με τους θάμνους και τα πεύκα που στέκουν επιβλητικά μέχρι και 70 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Απολαύστε την υπέροχη θέα και ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα.


Η διώρυγα της Κορίνθου δεν αποτελεί μόνο μία από τις κύριες εμπορικές διαδρομές της Μεσογείου αλλά και τουριστικό πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που τον επισκέπτονται για να θαυμάσουν την κατασκευή του. Ο μοναδικός σχεδιασμός και η πλούσια ιστορία του το καθιστούν ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Χιλιάδες ανθρώπων βλέπουν τον Ισθμό από τις γέφυρες αλλά λίγοι έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν την διώρυγα με το δικό τους σκάφος.


Η υπέροχη θέα από τις γέφυρες που στέκουν 80 μέτρα πάνω από την θάλασσα κάνουν το μέρος αυτό πολύ δημοφιλές για bungee jumping!

Ισθμός της Κορίνθου – Ναύπακτος
Απόσταση ταξιδιού - 60 ΝΜ


Η όμορφη αυτή πόλη έχει ένα γραφικό λιμάνι που έχει χτιστεί αμφιθεατρικά γύρω από ένα λόφο καλυμμένο από πεύκα. Με όμορφη τουριστική ατμόσφαιρα θα είναι μία από τις ομορφότερες στάσεις, στο ιστιοπλοϊκό σας ταξίδι. Η πόλη έχει εκσυγχρονιστεί με πολλούς τρόπους. Είναι γεμάτη μαγαζιά και εστιατόρια που έχουν όμως διατηρήσει την παραδοσιακή ατμόσφαιρα. Το Ενετικό κάστρο είναι ένα από τα πραγματικά στολίδια της πόλης.


Με χρυσαφένια άμμο και γραφικά ταβερνάκια η μοναδική αυτή πόλη αυτή έχει ότι θα μπορούσατε να ζητήσετε από αυτήν την επίσκεψη. Μπορείτε επίσης να κατευθυνθείτε στο Μοναστηράκι, ένα παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα ανατολικά. Η Ναύπακτος είναι μια πολυσύχναστη πόλη που μπορείτε να διασκεδάσετε και να περάσετε όμορφα το χρόνο σας. Θα απολαύσετε καλλιτεχνικά και αθλητικά δρώμενα όλων των ειδών συμπεριλαμβανομένου παραστάσεων αρχαίου θεάτρου στο πανέμορφο κάστρο.

 

Ναύπακτος - Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (6ΝΜ)
Απόσταση ταξιδιού – 6ΝΜ


Μετά από μία ώρα ταξιδιού στον Κορινθιακό Κόλπο η επόμενη γέφυρα που θα διασχίσετε είναι η εντυπωσιακή γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου. Με μήκος 2.883 μέτρων και 65 μέτρα στο ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας θα προσθέσει ακόμα μία αξέχαστη εμπειρία στο ιστιοπλοϊκό σας ταξίδι.


Η αναχώρηση νωρίς το πρωί, θα σας προσφέρει την ευκαιρία να πάρετε φωτογραφίες που θα κρατήσετε για πάντα καθώς ταξιδεύετε κάτω από την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Ένα λαμπερό πρωινό είναι η καλύτερη ευκαιρία για να περάσετε κάτω από την γέφυρα. Η μαγευτική εικόνα της γέφυρας πάνω από το σκάφος σας σε συνδυασμό με την γαλάζια θάλασσα θα αποτελέσουν ένα ιδανικό φόντο για το ιστιοπλοϊκό ταξίδι σας.


Πραγματοποιήστε το όνειρο αυτού του ταξιδιού διασχίζοντας την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Κατασκευάστηκε επτά χρόνια μετά την έναρξη του κατασκευαστικού έργου και εν τέλει εγκαινιάστηκε το 2004. Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου είναι η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων στον κόσμο και ενώνει την χερσόνησο της Πελοποννήσου με την ελληνική ενδοχώρα.


Έχει ελαττώσει τον χρόνο που χρειάζεται για την διάσχιση του Κορινθιακού Κόλπου από τη μία πλευρά στην άλλη μέσω αυτοκινήτου σε 5 λεπτά, ενώ προηγουμένως χρειαζόταν 45 λεπτά χρησιμοποιώντας ferry boat.

Κατά μέσο όρο, 10.000 οχήματα διασχίζουν την γέφυρα ημερησίως καθώς μερικά από αυτά κατευθύνονται στον πολύ δημοφιλή προορισμό της Λευκάδας, που διαθέτει μία από τις γνωστότερες μαρίνες για ιστιοπλοϊκά στο Ιόνιο πέλαγος.


Της έχει απονεμηθεί το Βραβείο "Outstanding Structure Award" 2006 της Διεθνούς Ένωσης Γεφυροποιίας & Δομικών Έργων. Το 2006 είχε επίσης συμπεριληφθεί σε ένα επεισόδιο για υπερκατασκευές στο κανάλι του National Geographic.

 

Γέφυρα Ρίου-Αντίρριου – Παραλία Ναυάγιο, Ζάκυνθος
Απόσταση ταξιδιού – 60ΝΜ


Μετά από ένα ταξίδι περίπου 30 μιλίων από την γέφυρα Ρίου-Αντίρριου, ξεκινά να φαίνεται το Ιόνιο Πέλαγος. Η Ζάκυνθος είναι ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς με πολλά όμορφα μέρη για να απολαύσουν οι επισκέπτες της όπως ο παγκοσμίου φήμης κόλπος του Ναυαγίου. Η παραλία του Ναυαγίου ή Σπήλαιο του Ναυαγίου είναι η πιο γνωστή παραλία της Ζακύνθου και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Το ναυάγιο είναι από τα πιο πολυφωτογραφισμένα αξιοθέατα της Ελλάδας. Θεωρείται μία από τις ομορφότερες παραλίες της.

Αρχικά ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος αλλά τώρα οφείλει το νέο του όνομα σε ένα ναυάγιο που έχει ξεβραστεί στην ακτή της.


H πρόσβαση σε αυτήν την παραλία είναι δυνατή μόνο με σκάφος καθώς δεν υπάρχει σύνδεση με δρόμο σε αυτό το σημείο. Έτσι, αν και η παραλία είναι αρκετά γεμάτη όταν τα καραβάκια με εισιτήριο φέρνουν κόσμο καθώς είναι τόσο δημοφιλής και γνωστή, υπάρχουν αρκετές ώρες ειδικά πριν τις 10 το πρωί και μετά τις 6 το απόγευμα που είναι πολύ ήσυχη και μπορείτε να την απολαύσετε αποκλειστικά.

Η παραλία αδειάζει αλλά εσείς, με το ιδιωτικό σκάφος σας, μπορείτε να νιώσετε την εμπειρία της απόλυτης χαλάρωσης στην δική σας παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο!

Παραλία Ναυάγιο, Ζάκυνθος – Μαρίνα Λευκάδας
Απόσταση ταξιδιού – 62 ΝΜ


Η Λευκάδα θα είναι ο τελικός προορισμός σας ανάμεσα στα υπέροχα ελληνικά νησιά που συνδυάζουν μοναδικά την φυσική ομορφιά και τις τουριστικές εγκαταστάσεις ενώ καταφέρνουν πραγματικά να διατηρούν την αυθεντικότητα τους.


Η τοποθεσία της μαρίνας Λευκάδας δίνει ένα μοναδικό πλεονέκτημα σε αυτούς που επιλέγουν ένα σκάφος αναψυχής για τις διακοπές τους , καθώς απέχει μόλις 50 μέτρα από την ηπειρωτική Ελλάδα, στην οποία υπάρχει πρόσβαση μέσω μιας πλωτής γέφυρας, δίνοντας σας έτσι εύκολη πρόσβαση από το αεροδρόμιο Άκτιου ή την Αθήνα. Η Αθήνα απέχει μόλις 357 χιλιόμετρα με μια διαδρομή τεσσάρων ωρών μέσω ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου και της εντυπωσιακής γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου που ήδη διασχίσατε με το σκάφος σας κατά τη διάρκεια αυτού του αξέχαστου ιστιοπλοϊκού ταξιδιού.


Στα τελευταία 62 ΝΜ, καθώς ταξιδεύετε στην μαρίνα Λευκάδας, μπορείτε να κάνετε στάσεις, σε μικρότερα ή και μεγαλύτερα νησιά του Ιονίου, όπως η Κεφαλονιά, η Ιθάκη, η Κάστος, το Μεγανήσι ή ακόμα και στις νοτιότερες παραλίες της Λευκάδας, πριν τον τελικό προορισμό σας. Δείτε επίσης την προτεινόμενη διαδρομή της MY Holidays για άλλα νησία  στο Ιόνιο για να ανακαλύψετε ακόμα περισσότερους μαγευτικούς προορισμούς στο Ιόνιο Πέλαγος καθώς ταξιδεύετε με τα σκάφη μας. Υπάρχουν τόσα μοναδικά μέρη για να επισκεφθείτε που δεν θα θέλετε να τελειώσετε το ταξίδι σας!

 

Η εμπειρία σας με σκάφος διασχίζοντας  τον Ισθμό της Κορίνθου και την γέφυρα Ρίου-Αντίρριου καθώς ταξιδεύετε προς το Ιόνιο και όλες οι αξέχαστες εμπειρίες που θα έχετε, θα σας ανανεώσει  και θα σας προσφέρει μοναδικές αναμνήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε πως να κάνετε μοναδική την εμπειρία των διακοπών σας με ένα σκάφος απο την εταιρία μας !