Αν και οι Κυκλάδες αποτελούνται από 33 κύρια νησιά με πάρα πολλά μικρότερα ακατοίκητα , οι περισσότεροι επισκέπτες συγκεντρώνονται σε διάσημους προορισμούς, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος. Με μια μοναδική λίστα από αξιοθέατα προς εξερεύνηση, αρχαιολογικούς χώρους, άγρια φυσική ομορφιά αλλά και πολιτιστικό πλούτο, οι Κυκλάδες αποτελούν μοναδικό ιστιοπλοϊκό προορισμό.
 
Κάποια νησιά γεμάτα από τουριστική ζωή και κάποια άλλα των οποίων την ομορφιά -ή μερικές φορές ακόμα και την ύπαρξη- οι περισσότεροι αγνοούν, όπως η Φολέγανδρος ή η Ρηνεία, συνθέτουν την αυθεντική γεύση της ελληνικής νησιωτικής ζωής.

Η θαλάσσια αυτή περιήγηση στις Κυκλάδες με στάσεις σε σαγηνευτικά νησιά σας υπόσχεται περιπέτεια, ενθουσιασμό και διασκέδαση. Όπως στο βόρειο έτσι και στο νότιο τμήμα των Κυκλάδων μπορείτε να πλεύσετε σε λιμάνια και όρμους. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ίσως σταματήσετε για μερικές ώρες σε κάποιον κόλπο ή μια ήσυχη παραλία για ελαφρύ γεύμα και κολύμπι. Τα περισσότερα βράδια θα τα περάσετε στα λιμάνια των νησιών.
 
Όσοι προτιμούν τις περιοχές με πιο έντονη ζωή μπορούν να εξερευνήσουν το εσωτερικό του νησιού, ανακαλύπτοντας αξιοθέατα, γνωρίζοντας ντόπιους, δοκιμάζοντας τοπικές γεύσεις και κάνοντας ψώνια, ενώ για άλλους ίσως προτιμότερη να είναι η χαλάρωση στο σκάφος. Υπάρχει ακόμα και η επιλογή της διανυκτέρευσης σε ήσυχους κόλπους.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη διαδρομή, θα επισκεφτείτε τα παραπάνω νησία σε διάστημα 2 εβδομάδων :
 
1.  ΑΛΙΜΟΣ ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 17:00 (ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΛΑΥΡΙΟ)
2. ΑΛΙΜΟΣ ΜΑΡΙΝΑ (Ή ΛΑΥΡΙΟ) - ΒΟΥΡΚΑΡΙ (ΚΕΑ) 32ΝΜ
3. ΒΟΥΡΚΑΡΙ (ΚΕΑ) - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ (ΣΥΡΟΣ) 39 Ν.Μ.
4. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ (ΣΥΡΟΣ) - ΤΗΝΟΣ 11 Ν.Μ.
5. ΤΗΝΟΣ - ΜΥΚΟΝΟΣ 11 Ν.Μ.
6. ΜΥΚΟΝΟΣ -ΝΟΥΣΑ (ΠΑΡΟΣ) 20 Ν.Μ.
7. ΝΑΟΥΣΑ (ΠΑΡΟΣ) - IOS 32 Ν.Μ.
8. ΙΟΣ - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 21 Ν.Μ.
9. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ 29 Ν.Μ.
10. ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ - ΑΔΑΜΑΣ (ΜΗΛΟΣ) 34 Ν.Μ.
11. ΑΔΑΜΑΣ (ΜΗΛΟΣ) - ΚΑΜΑΡΕΣ (ΣΙΦΝΟΣ) 24 Ν.Μ.
12. ΚΑΜΑΡΕΣ (ΣΙΦΝΟΣ) - ΛΙΒΑΔΙ (ΣΕΡΙΦΟΣ) 12 Ν.Μ.
13. ΛΙΒΑΔΙ (ΣΕΡΙΦΟΣ) - ΜΕΡΙΧΑΣ (ΚΥΘΝΟΣ) 21 Ν.Μ.
14. ΜΕΡΙΧΑΣ (ΚΥΘΝΟΣ) - ΑΛΙΜΟΣ ΜΑΡΙΝΑ 45 Ν.Μ.

Όπως είναι φυσικό κάποιοι προορισμοί και το ακριβές πρόγραμμα που θα επιλέξετε εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες.
Θα έχει μέτριο επίπεδο δυσκολίας όταν είναι ισχυροί. Ο skipper  του σκάφους θα αποφασίζει πάντοτε για την κατάλληλη διαδρομή για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
 
 
 
 

1η μέρα- Μαρίνα Αλίμου. Check in στις 17:00 (επιλογή για το λιμάνι του Λαυρίου με αναχώρηση από το ακρωτήρι Σούνιο)

Γεωγραφική θέση : 37°54’51.81” Β - 23°42’09.87” Α

Η συναρπαστική αυτή περιήγηση ξεκινάει στην Μαρίνα Αλίμου ή στην Μαρίνα του Λαυρίου – το σημείο αναχώρησης για τα περισσότερα ενοικιαζόμενα σκάφη της Αθήνας. Με πάνω από 1.000 μόνιμες θέσεις αγκυροβόλησης, είναι από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα λιμάνια της Ελλάδας.

Αποτελεί μία εξαιρετική βάση για την έναρξη της εξερεύνησης των ελληνικών ακτών και νησιωτικών προορισμών στο Αιγαίο και τον Σαρωνικό κόλπο. Στην Μαρίνα Αλίμου η υποδομή και η ατμόσφαιρα είναι μοναδική. Βρίσκεται στα νότια προάστια της Αθήνας, έτσι υπάρχουν πάρα πολλές εγκαταστάσεις με μαγαζιά που παρέχουν θαλάσσιο εξοπλισμό, πολυκαταστήματα κτλ. ώστε να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα για το ταξίδι σας. Υπάρχει επίσης η επιλογή αναχώρησης από το λιμάνι του Λαυρίου, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας στο ακρωτήριο Σούνιο, ώστε να γλιτώσετε μερικά μίλια στον πρώτο σας προορισμό, διατηρώντας τις ίδιες καλά οργανωμένες εγκαταστάσεις και υποδομή όπως και στην Μαρίνα Αλίμου.

(Μια δική μας συμβουλή είναι πως μερικά μίλια λιγότερα τις πρώτες μέρες των ιστιοπλοϊκών διακοπών σας, θα σας βοηθήσουν ώστε να αποφύγετε τον συνωστισμό από ενοικιαζόμενα σκάφη στην Αθήνα.)

 
2η μέρα- Μαρίνα Αλίμου (ή Λαύριο) → Βουρκάρι (Κέα)

Απόσταση διαδρομής: 37 ΝΜ (ή 16 μίλια σε περίπτωση αναχώρησης από Λαύριο)
Γεωγραφική θέση: 37.6657° Β, 24.3239° Α

Στην δεύτερη μέρα της κυκλαδίτικης περιήγησης μας φτάνουμε στο Βουρκάρι. Αυτό το μικρό χωριό είναι η τέλεια τοποθεσία για τους λάτρεις του ψαρέματος. Υπάρχει πληθώρα από σκάφη και βάρκες για ψάρεμα, ώστε να ξεκινήσετε την συναρπαστική εξερεύνηση του νησιού. Λίγοι άνθρωποι μένουν εκεί μόνιμα, όμως η ανάπτυξη του τουριστικού τομέα έχει οδηγήσει στην αύξηση της τουριστικής προσέλευσης. Τα γραφικά εστιατόρια θα σας προσφέρουν ντόπιες γεύσεις που θα σας συναρπάσουν. Πέρα από το φαγητό όμως μην ξεχάσετε επίσης να επισκεφθείτε μέρη πολιτισμού, μουσεία και γκαλερί τέχνης. Ειδικά αν είστε λάτρης της ιστορίας, το Βουρκάρι είναι για σας.

Αξίζει να επισκεφθείτε τον προϊστορικό οικισμό στο Βουρκάρι. Για όσους αναζητούν μια εμπειρία κατάδυσης που θα τους ενθουσιάσει, βρίσκονται στο σωστό μέρος, αφού γύρω από την Κέα υπάρχουν πολλά ναυάγια, συμπεριλαμβανομένου και του πλωτού νοσοκομείου Βρετανικός, πολύ γνωστού αδελφού-πλοίου του θρυλικού Τιτανικού, όπου ναυάγησε ανοιχτά της Κέας κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Άλλα ναυάγια ιδανικά για καταδύσεις επίσης περιλαμβάνουν το γαλλικό υπερωκεάνιο Burdigala, το τροχήλατο ατμόπλοιο Patris και ένα γερμανικό αεροπλάνο Junkers 52 από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αναζητήστε τις οργανωμένες καταδυτικές εκδρομές που είναι διαθέσιμες στην Κέα, καθώς η ναυαγιοκατάδυση είναι απαιτητική και πρέπει να συνοδεύεται από επαγγελματική καθοδήγηση. Έτσι μπορείτε κι εσείς να συμπεριλάβετε μια αξέχαστη υποβρύχια εμπειρία στις καλοκαιρινές διακοπές σας!
 


3η μέρα -Βουρκάρι (Κέα) → Ερμούπολη (Σύρος)

Απόσταση διαδρομής: 34 ΝΜ
Γεωγραφική θέση: 37°26'30'' Β 24°56'25'' Α

Η Σύρος μπορεί να μην είναι το ίδιο διάσημη με την Πάρο, τη Σαντορίνη ή τη Μύκονο αλλά εκεί βρίσκεται και η μαγεία αυτου του νησιού. Με λόφους που δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο, στέκεται περήφανα στην θάλασσα ανάμεσα στην Κύθνο και την Μύκονο. Η Ερμούπολη είναι μια από τις πιο γραφικές πρωτεύουσες των Κυκλάδων και η αρχοντική αυτή πόλη αποπνέει μια μαγεία που σε παραπέμπει σε παλιότερες εποχές, συμβαδίζοντας με την πολιτισμική αξία της. Ο ρομαντικός και χαλαρωτικός αυτός προορισμός δημιουργεί μια παλιάς εποχής κομψή ατμόσφαιρα που γοητεύει σχεδόν κάθε επισκέπτη. Είναι η πατρίδα του πλούσιου πολιτισμού που απεικονίζεται και στην ρετρό αρχιτεκτονική της και ακόμη και σήμερα. Από τις νεοκλασικές επαύλεις μέχρι τα κομψά αρχοντικά της, είναι το καταλληλότερο μέρος για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής και του πολιτισμού.
 4η μέρα – Ερμούπολη (Σύρος) → Τήνος

Απόσταση διαδρομής: 11 ΝΜ
Γεωγραφική θέση: 37.5773° Β, 25.1652° Α

Απολαύστε την ομορφιά της Τήνου με τα έξι χωριά, τα μοναστήρια και τα πολυάριθμα ξωκλήσια της. Μπορεί πραγματικά να παρασυρθείτε από την παραμυθένια ατμόσφαιρα όσο βρίσκεστε εκεί! Η εξαιρετική παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τη συχνή χρήση μαρμάρου και τα μονοπάτια που περνούν ανάμεσα από τα σπίτια δημιουργούν μια ασύγκριτη αίσθηση. Η αξεπέραστη θέα του ηλιοβασιλέματος θα σας κάνει να νιώσετε την ηρεμία αυτού του τόπου και να μάθετε την ιστορία του καθώς εξερευνείτε αυτό το γεμάτο ζωή και αυθεντικότητα μέρος. Δεν μπορούμε φυσικά να μην αναφέρουμε το Προσκύνημα στο Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας που αποτελεί προορισμό ζωής για χριστιανούς σε όλον τον κόσμο και προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.
 5η μέρα - Τήνος→Μύκονος

Απόσταση διαδρομής: 10 ΝΜ
Γεωγραφική θέση: 37.4467° Β, 25.3289° Α

Μόλις 10ΝΜ από την Τήνο, στην καρδιά των Κυκλάδων, βρίσκεται το πανέμορφο νησί της Μυκόνου. Γνωστό για τα κοσμοπολίτικα πάρτι και την λάμψη του, το νησί των ανέμων σίγουρα είναι το καταλληλότερο μέρος για να διασκεδάσετε! Πέρα από την έντονη ζωή του όμως το γοητευτικό και μυστηριώδες αυτό νησί κρύβει και μία δεύτερη ήρεμη πλευρά. Ιδιαίτερα γραφική, με πλακόστρωτα σοκάκια, κατάλευκα σπίτια, ξωκλήσια και ανεμόμυλους, η Μύκονος μπορεί να γίνει το ιδανικό μέρος για χαλάρωση, κάνοντας την έτσι να καλύπτει εξίσου καλά όλες τις απαιτήσεις! Φροντίστε να περάσετε λίγο χρόνο στην Παλιά Πόλη και στα περίχωρα, στο Παλιό Λιμάνι της Μυκόνου ή στις πανέμορφες παραλίες της Αγίας Άννας και αφήστε την εμπειρία της να σας συνεπάρει!6η μέρα – Μύκονος → Νάουσα (Πάρος)

Απόσταση διαδρομής: 20 ΝΜ
Γεωγραφική θέση: 37.1236° Β, 25.2387° Α

Μόλις 20 ΝΜ από την Μύκονο, σε ένα από τα πιο παραδοσιακά αλλά και κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας, βρίσκουμε το χωριό της Νάουσας. Βρίσκεται σε έναν κόλπο στο βορειότερο τμήμα της Πάρου και δεν είναι τυχαίο που το γνωρίζουμε ως το ομορφότερο χωριό καθώς τα ασβεστωμένα μικρά παρεκκλήσια, τα γεμάτα λουλούδια σπίτια του, τα γραφικά ταβερνάκια και φυσικά οι πανέμορφες παραλίες του εντυπωσιάζουν τον καθένα. Οι ευκαιρίες για δραστηριότητες ποικίλουν από χαλαρές βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια μέχρι έντονες εμπειρίες με θαλάσσια σπορ και πολλές επιλογές για νυχτερινές εξορμήσεις. Παρά την μεγάλη τουριστική προσέλευση όλο τον χρόνο, το αξιαγάπητο αυτό χωριό, έχει καταφέρει να διατηρήσει την παραδοσιακή μαγεία και αυθεντικότητα του.
 


7η μέρα – Νάουσα (Πάρος) →Ίος

Απόσταση διαδρομής : 32ΝΜ
Γεωγραφική θέση: 36° 42' 59.99" Β 25° 19' 60.00" Α

Η Χώρα, η πανέμορφη πρωτεύουσα της Ίου, έχει ότι θα μπορούσε κάποιος να ζητήσει σε ένα θαλάσσιο ταξίδι. Πραγματικά μπορούμε να πούμε πως η Ίος έχει δύο πρόσωπα: από τη μία την παραδοσιακή κυκλαδίτικη ομορφιά με τις γραφικές γειτονιές και από την άλλη την νυχτερινή ζωή με μπαρ και εστιατόρια να ζωντανεύουν μόλις ο ήλιος ξεκινήσει να βυθίζεται στις χρυσαφένιες παραλίες. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που το νησί του φωτός, όπως είναι αλλιώς γνωστό, είναι και τόσο δημοφιλές στους νέους. Επιδεικνύοντας σαγηνευτικά φυσικά τοπία, η Ίος είναι ένας κυκλαδίτικος παράδεισος με εντυπωσιακό φυσικό ανάγλυφο, στενά λιθόστρωτα σοκάκια, ασβεστωμένα σπίτια και φυσικά τις πεντακάθαρες, κρυστάλλινες παραλίες της.
 


8η μέρα – Ίος→Σαντορίνη

Απόσταση διαδρομής: 21 ΝΜ
Γεωγραφική θέση: 36.3932° Β, 25.4615° Α

Η όγδοη μέρα της θαλάσσιας μας περιήγησης στις Κυκλάδες μας βρίσκει στην Σαντορίνη – τον ιστιοπλοϊκό παράδεισο. Ίσως ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός της χώρας μας η Σαντορίνη βρίσκεται μόλις 21 ΝΜ από την υπέροχη Ίο. Ένα νησί που έχει κάτι για όλους και μπορεί κανείς να ανακαλύψει κολπίσκους ιδανικούς για εξερεύνηση, να κολυμπήσει σε αμμώδεις παραλίες, να θαυμάσει απότομους γκρεμούς, και φυσικά ένα ενεργό ηφαίστειο στο οποίο οφείλεται και η ιδιαίτερη και χαρακτηριστική μορφολογία του ορεινού αυτού νησιού. Θα ερωτευτείτε τις μαγευτικές μικρές βίλες που υπάρχουν διάσπαρτες στον λόφο και προσφέρουν θέα στον κόλπο που κόβει την ανάσα. Πάρτε ένα ποτήρι λευκό κρασί από ένα τοπικό οινοποιείο και περάστε λίγο χρόνο στην βεράντα θαυμάζοντας το διασημότερο ηλιοβασίλεμα της Ελλάδας-είναι μαγευτικά!
 


9η μέρα – Σαντορίνη → Φολέγανδρος

Απόσταση διαδρομής: 25ΝΜ
Γεωγραφική θέση: 36.6171° Β, 24.9161° Α

Η Φολέγανδρος είναι ένα όχι και τόσο γνωστό νησί, κάτι όμως που δεν το κάνει λιγότερο αγαπητό και ξεχωριστό. Στην Φολέγανδρο η τουριστική περίοδος δεν ξεκινάει μέχρι τον Ιούνιο, πράγμα που σημαίνει πως ακόμα κι αν πάει κάποιος εκεί τον Μάιο, το νησί θα είναι πολύ ήσυχο. Χαλαρώστε και δημιουργήστε αξέχαστες αναμνήσεις πριν την περίοδο αιχμής σε αυτόν τον χαλαρό και απομακρυσμένο παράδεισο με συνολικό πληθυσμό μόλις 650 ανθρώπων που αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας μακριά από την φασαρία και το άγχος της πόλης. Το άγριο φυσικό τοπίο και οι παραδεισένιες παραλίες της δημιουργούν έναν μαγευτικό συνδυασμό που δεν μπορεί παρά να σας γοητεύσει!
10η μέρα - Φολέγανδρος→Αδάμας (Μήλος)

Απόσταση διαδρομής: 34ΝΜ
Γεωγραφική θέση: 36.7253° Β, 24.4448° Α

Στην δέκατη μέρα μας στις Κυκλάδες φτάνουμε στο λιμάνι του Αδάμαντα -το κύριο λιμάνι στο νησί της Μήλου και ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου. Ένα γεμάτο ζωή πολιτισμικό κέντρο από όπου μπορείς εύκολα να πας στην Πλάκα, την Τρυπητή και το Κλήμα, τα κύρια χωριά της Μήλου.

Η Μήλος είναι το δυτικότερο από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων. Εκεί υπάρχουν μνημειώδη φυσικά λιμάνια της Μεσογείου. Με μία βόλτα θα βρείτε μοναδικά μνημεία και θα θαυμάσετε τις γκαλερί τέχνης και την αρχιτεκτονική. Περιπλανηθείτε στους μαγευτικούς της δρόμους και δεν θα το μετανιώσετε.

Ένα από τα ωραιότερα μέρη για να επισκεφθείτε με το σκάφος σας, καθώς μόνο με σκάφος είναι προσβάσιμο, είναι το εντυπωσιακό Κλέφτικο στο νοτιότερο μέρος της Μήλου, το οποίο παλιότερα είχε υπάρξει πειρατικό καταφύγιο και ορμητήριο, και τώρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά σημεία της Μήλου. Είναι μια αξέχαστη εμπειρία το να πλοηγηθεί κανείς εκεί για μια βουτιά ή για να περάσει την νύχτα του στον όρμο. Το Κλέφτικο είναι γνωστό για το κρυστάλλινο, διάφανο νερό του, τις ιδιαίτερες σπηλιές του και τους επιβλητικούς βραχώδεις σχηματισμούς του.

Άλλη μια παραλία που αξίζει να επισκεφτείτε είναι το Σαρακινικό, που βρίσκεται στην βόρεια ακτή του νησιού με τον χαρακτηριστικό γκριζόλευκο ηφαιστειακό βράχο που με τα χρόνια τα κύματα τον έχουν σμιλέψει σε ιδιαίτερα σχήματα και υφές τα οποία πολλοί συγκρίνουν με το σεληνιακό τοπίο.11η μέρα – Αδάμας (Μήλος) → Καμάρες (Σίφνος)

Απόσταση διαδρομής: 24ΝΜ
Γεωγραφική θέση: 36.9890° Β, 24.6748° Α

Την ενδέκατη μέρα θα φτάσετε στις Καμάρες, με έναν μοναδικά γαλάζιο ουρανό, λαμπερές μέρες και ζεστό ήλιο. Οι ονειρικές Καμάρες έχουν ότι θα περίμενε κάποιος από ένα ελληνικό παραθαλάσσιο χωριό. Λαμπερά ασβεστωμένα σπίτια που γεμίζουν τους λόφους μέχρι και το λιμάνι και πολλές επιλογές για χαλάρωση με καφέ η φαγητό δίπλα στην πεντακάθαρη θάλασσα, στα διάσπαρτα καφέ και εστιατόρια που υπάρχουν μέσα στον κόλπο.

Σε μία ατμόσφαιρα αυθεντικής ελληνικής νησιωτικής ζωής, με φόντο τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους που αγκαλιάζουν το λιμάνι, θα γνωρίσετε τους ντόπιους και θα διαπιστώσετε πως από όλα τα χωριά που θα επισκεφθείτε οι Καμάρες είναι αυτές που θα σας κάνουν να νιώσετε περισσότερο σαν να βρίσκεστε σπίτι σας!12η μέρα:Καμάρες (Σίφνος) → Λιβάδι (Σέριφος)

Απόσταση διαδρομής: 12ΝΜ
Γεωγραφική θέση: 37.1427° Β, 24.5138° Α

Θα βρισκόμαστε στο Λιβάδι την δωδέκατη μέρα της περιήγησης μας. Καθώς είναι το κύριο λιμάνι της Σερίφου έχει και την καλύτερη τουριστική υποδομή. Εξερευνήστε τα χωριά που προσφέρουν πολλές επιλογές από εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και club. Απολαύστε τη μαγική θέα της ανατολής του ηλίου και περάστε λίγο χρόνο στην παραλία ή αφεθείτε στην νυχτερινή ζωή που θα σας προσφέρει μία συλλογή από ήσυχες γωνιές με υπέροχη ατμόσφαιρα!

Σε περίπτωση που σκοπεύετε να περάσετε εκεί ολόκληρη τη μέρα σας, κατευθυνθείτε στην κοντινή παραλία Λιβαδάκια , μια τοποθεσία πολύ καλά προστατευμένη από τους ανέμους και με αρκετές εγκαταστάσεις, ιδανική για κολύμπι και χαλάρωση. Στην περίπτωση της παραλίας Λιβάδι, είναι λιγότερο ήσυχα καθώς καταφθάνουν και αγκυροβολούν εκεί επιβατηγά πλοία.


13η μέρα: Λιβάδι (Σέριφος)→ Μέριχας (Κύθνος)

Απόσταση διαδρομής: 21ΝΜ
Γεωγραφική θέση: 37.3887° Β, 24.3978° Α

Η τελευταία σας στάση πριν την επιστροφή στην Μαρίνα Αλίμου ή το Λαύριο θα είναι ο γραφικός Μέριχας. Έχοντας καταφέρει στο πέρασμα των χρόνων να διατηρήσει την παραδοσιακή του εμφάνιση, είναι το κύριο λιμάνι του νησιού της Κύθνου. Η παραλία του με την ψιλή, λευκή άμμο είναι το ιδανικό μέρος για χαλάρωση και ηλιοθεραπεία.

Ακόμα μία εξαιρετική παραλία για διαμονή στον όρμο ή ακόμα και για μια γρήγορη βουτιά είναι η μαγευτική διπλή παραλία Κολώνες, σε ένα από τα πιο γνωστά σημεία της Κύθνου. Χωρισμένη από μία λεπτή λωρίδα άμμου που οδηγεί στη βραχονησίδα του Αγίου Λουκά, αποτελεί εξαιρετικό σημείο για ασφαλή κολύμβηση στο ρηχό νερό και βόλτα με το dingy. Οι Κολώνες είναι προσβάσιμες μόνο από την θάλασσα κάτι που σας δίνει ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα πλέοντας εκεί με το δικό σας σκάφος. Το εστιατόριο που είναι χτισμένο στην πλαγιά του λόφου, με την μοναδική θέα της διπλής παραλίας, θα σας δημιουργήσει μια αξέχαστη εμπειρία. Εναλλακτικά μαγειρέψτε δείπνο εν πλω και απολαύστε το φρέσκο γεύμα καθώς παρακολουθείτε το χρυσό ηλιοβασίλεμα στον ιδιαίτερο και πανέμορφο αυτό κόλπο.
 
 
14η μέρα: Μέριχας (Κύθνος) →Μαρίνα Αλίμου

Απόσταση διαδρομής: 45ΝΜ
Γεωγραφική θέση: 37°54’51.81” Β - 23°42’09.87” Α

Ήρθε η ώρα της επιστροφής του σκάφους στη βάση του και της πλεύσης προς τη Μαρίνα Αλίμου που απέχει από τον Μέριχα 45 ΝΜ. (ή μόλις 25 μίλια σε περίπτωση που επιλέξετε το Λαύριο). Έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τον εντυπωσιακό ναό του Ποσειδώνα στο ακρωτήρι Σούνιο που δεσπόζει στον βράχο ατενίζοντας το Αιγαίο και είναι ένας ακόμα τρόπος να εμπλουτίσετε τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις σας ακόμα και την τελευταία μέρα του ταξιδιού σας!

Με την άφιξη σας στον τελικό σας προορισμό, εξερευνήστε μερικά κοντινά ελληνικά και ιταλικά εστιατόρια κάποια από τα οποία έχουν την δυνατότητα παράδοσης στο σκάφος σας. Επίσης θα βρείτε snack-bar μέσα στη μαρίνα που λειτουργεί και ως καφετέρια αν και έχει αρκετά υψηλές τιμές. Αν ψάχνετε για μια οικονομικότερη επιλογή, θα βρείτε αλυσίδες fast-food σε απόσταση 5-10 λεπτών με τα πόδια. Μέσα στο χώρο της μαρίνας υπάρχει ένα κλαμπ για την βραδινή διασκέδαση των πληρωμάτων.
 

15η μέρα- Αποχώρηση στις 9:00


Το επόμενο πρωί στις 9:00 είναι η ώρα του check out. Μετά από δύο εβδομάδες περιπετειών, διασκέδασης και συγκίνησης και έχοντας πλέον γεμίσει τις μπαταρίες σας, πείτε αντίο στο πλήρωμα και ξεκινήστε να σχεδιάζετε την επόμενη σας περιπέτεια!