Ταξιδέψτε και ανακαλύψτε αρχαία ελληνικά μνημεία

Γνωρίστε την ιστορία και την ομορφιά αρχαίων μνημείων εξαιρετικής λαμπρότητας που ακόμα και σήμερα διατηρούν τη μαγεία τους. Αν είστε λάτρης της ιστορίας και η εξερεύνηση αρχαιολογικών χώρων σας συναρπάζει και σας συγκινεί, μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το πλήθος αρχαιολογικών χώρων που έχει να προσφέρει η χώρα μας.


Αν μετά το ταξίδι σας στα νησιά σκοπεύετε να επισκεφθείτε την Αθήνα, γνωρίστε τα πιο σημαντικά και ιστορικά αρχαιολογικά μνημεία που έχει να σας προσφέρει. Η εμπειρία σας σε όλο το ταξίδι θα είναι μαγευτική. Σε κάθε στάση του ταξιδιού σας, σίγουρα η εξαιρετική ελληνική αρχιτεκτονική και ιστορία θα σας συνεπάρει.


Για όλους τους επισκέπτες της Ελλάδας, πάντα μία από τις προτεραιότητες είναι τα αξιοθαύμαστα ελληνικά μνημεία που βρίσκονται στις περισσότερες παραθαλάσσιες τοποθεσίες. Μην χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να εξερευνήσετε το πλήθος από αρχαία μνημεία και αξιοθέατα που σας προσφέρουν αυτοί οι προορισμοί, με φόντο τα πανέμορφα νησιά και τις παραθαλάσσιες γραφικές τοποθεσίες που τα φιλοξενούν.

Κάθε προορισμός έχει μοναδικά αξιοθέατα που μπορείτε να εξερευνήσετε, ξεναγήσεις σε αρχαίους ναούς, μνημεία και μεσαιωνικά κάστρα που μπορείτε να ακολουθήσετε καθώς παράλληλα μπορείτε να περάσετε τον υπόλοιπο χρόνο σας χαλαρώνοντας με βουτιές ή ηλιοθεραπεία σε κάποια από τις κοντινές εξαιρετικές παραλίες.


Σχεδιάσαμε το συγκεκριμένο δρομολόγιο για να σας βοηθήσουμε να εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των χρόνο των διακοπών σας με το σκάφος και να εξασφαλίσουμε την απίθανη εμπειρία που επιφυλάσσουν για εσάς οι πανέμορφοι προορισμοί που σας προτείνουμε.


Ας ξεκινήσουμε!

 

 

Ακρόπολη – Αθήνα

Η επίσκεψη στην Ακρόπολη αποτελεί για τους Έλληνες και τους επισκέπτες μία εμπειρία ζωής. Αν και η Αθήνα είναι μία ενδιαφέρουσα και συναρπαστική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, δεν είναι πάντα μία χαλαρωτική επιλογή. Αν όμως είστε λάτρης του πολιτισμού, πρέπει να ξεκινήσετε το ταξίδι σας από την Ακρόπολη της Αθήνας που βρίσκεται πάνω στον απόκρημνο βράχο της Ακρόπολης, παγκοσμίως γνωστή ως ένα από τα θαύματα του αρχαίου κόσμου!

Η Ακρόπολη είναι το βασικό αξιοθέατο της Αθήνας και ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία κληρονομιάς που διασώζονται από την κλασσική περίοδο. Μέσα σε αυτήν την πολυάσχολη πόλη, μας υπενθυμίζει πάντα πως η Αθήνα υπήρξε το λίκνο του πολιτισμού για όλο τον κόσμο.

Το οχυρωμένο αυτό σημείο της αρχαίας ελληνικής πόλης είναι χτισμένο πάνω σε ένα λόφο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αθηναϊκές μαρίνες θα αποτελούν σημείο αναχώρησης για το ιστιοπλοϊκό σας ταξίδι, άρα έχετε την ιδανική ευκαιρία να επισκεφθείτε την Ακρόπολη. Πριν ξεκινήσετε το ιστιοπλοϊκό ταξίδι σας λοιπόν, βρείτε λίγο χρόνο να εξερευνήσετε το κύριο και διασημότερο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας.
 
Ονομάζεται επίσης Ιερός Βράχος και βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης. Είναι το πιο σημαντικό αρχαιολογικό μνημείο της Ευρώπης και έχει κατασκευαστεί από μάρμαρο Πεντέλης κατά τον 5ο αιώνα π.Χ.. Το κυριότερο κτίσμα στον βράχο της Ακρόπολης είναι ο ναός του Παρθενώνα. Αν και οι περισσότεροι ναοί κτίστηκαν μετά την Αρχαϊκή περίοδο, η Ακρόπολη ήταν μοναδική καθώς αποτελούσε προσωπική ιδέα του Περικλή – του διάσημου αυτού πολιτικού της Κλασσικής Περιόδου. Άλλα σημαντικά αρχαιολογικά κτίρια περιλαμβάνουν τα Προπύλαια, τον Ναό της Αθηνάς Νίκης και το Ερέχθειο.
 
 
 
Ακρωτήρι Σούνιο – Ναός του Ποσειδώνα

Απόσταση από το Λαύριο: 3 NM

Εφοδιαστείτε με γυαλιά ηλίου, τον κατάλληλο εξοπλισμό και όρεξη για περιπέτεια και κατευθυνθείτε στο ακρωτήρι Σούνιο. Το Σούνιο, ένας προορισμός που εγγυημένα θα σας προσφέρει διασκέδαση, αποτελεί πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες για πολλούς λόγους. Καθώς κατευθύνεστε σε αυτό με το σκάφος σας μπορείτε να σταματήσετε για κολύμπι σε ιδανικά σημεία που θα βρείτε στη διαδρομή σας. Χαλαρώστε, διασκεδάστε, απολαύστε την εντυπωσιακή θέα από την πολυτέλεια του σκάφους σας και αποκτήστε το χρυσαφένιο μαύρισμα που έχει να σας προσφέρει το ελληνικό καλοκαίρι.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας στην Αθηναϊκή ριβιέρα, θα εντοπίσετε τον ναό του Ποσειδώνα σε υψόμετρο 60 μέτρων. Ο ναός του Ποσειδώνα είναι ένα σύμβολο της Χρυσής Εποχής στην Αθήνα. Ο μαγευτικός αυτός ναός που στέκει περήφανα στην κορυφή του λόφου χτίστηκε το 444-440 π.Χ., υπό την επίβλεψη του Περικλή. Ο Παρθενώνας στην Αθήνα χτίστηκε περίπου την ίδια εποχή. Ο ναός του Ποσειδώνα είναι δωρικού τύπου και χτίστηκε πάνω στα ερείπια ενός άλλου ναού που χρονολογείται πως υπήρχε από την Αρχαϊκή περίοδο.

 
Ο αρχαίος Ναός της Αφαίας – Αίγινα

Απόσταση από την Olympic Marine – Λαύριο: 27 NM
Απόσταση από την Μαρίνα Αλίμου – Αθήνα: 13 NM

Ξεκινήστε το ταξίδι σας είτε από την Olympic Marine είτε από την Μαρίνα Αλίμου για να φτάσετε σε αυτό το ήρεμο και γραφικό νησί γεμάτο από ιστορικά μνημεία και όμορφα τοπία. Ένα από τα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα της αρχαίας Ελλάδας είναι ο ναός της Αφαίας που βρίσκεται στον Σαρωνικό Κόλπο, μόλις μερικές ώρες από την Αθήνα.Είναι χτισμένος σε μια κορυφή, υψόμετρου 160 μέτρων που βρίσκεται στα ανατολικά σε απόσταση 13 χιλιομέτρων οδικώς από το κεντρικό λιμάνι.

Ο ναός της Αφαίας είναι το αποτέλεσμα της ναυτιλιακής ανάπτυξης και ευημερίας που γνώρισε η Αίγινα τον έκτο και πέμπτο αιώνα π.Χ.. Χτίστηκε το 500 π.Χ. πάνω από τα ερείπια ενός ιερού από το 570 π.Χ., και ο ναός αυτός ήταν αφιερωμένος στην θεά Αφαία όπου και λατρεύονταν κατ’ αποκλειστικότητα. Το προγενέστερο ιερό καταστράφηκε λόγω πυρκαγιάς το 510 π.Χ., ενώ αργότερα τα ερείπια θάφτηκαν ώστε να θεμελιωθεί ο ναός της Αφαίας. Έτσι ο ναός της Αφαίας έχει θαμμένα κομμάτια από το παρελθόν και σήμερα τα πανέμορφα γλυπτά του είναι μάρτυρες της εντυπωσιακής προόδου από την Αρχαϊκή έως τις νεοκλασικές τεχνικές.
 


 
Επίδαυρος

Απόσταση από την Olympic Marine – Λαύριο: 45 NM
Απόσταση από την Μαρίνα Αλίμου – Αθήνα: 29 NM

Όπως τα περισσότερα νησιά του Σαρωνικού, ακόμα ένα μέρος με εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα είναι η Επίδαυρος. Είναι ο τέλειος συνδυασμός για ένα μικρότερο ταξίδι και η ιδανική ευκαιρία για λιγότερο έμπειρους ιστιοπλόους που προτιμούν κοντινότερες αποστάσεις και πιο ήπιους άνεμους σε σχέση με άλλα νησιά. Η Επίδαυρος είναι γνωστή για το αρχαίο της θέατρο που από το 1988 ανήκει στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.

Στην Επίδαυρο βρίσκεται επίσης και ο ναός του Ασκληπιού, του θεού της ιατρικής. Οικοδομήθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ., ενώ έγινε γνωστό σαν θρησκευτικό κέντρο, θεραπευτικό κέντρο και ιερό του Ασκληπιού. Υπήρχε μάλιστα η πίστη πως ο ίδιος ο θεός πραγματοποιούσε την θεραπεία. Οι άνθρωποι διανυκτέρευαν σε ένα μεγάλο δωμάτιο και θεωρούσαν πως θεραπεύονταν από τον θεό κατά τη διάρκεια των ονείρων τους.
 
Μεγάλες γιορτές και αθλητικά δρώμενα λάμβαναν χώρα στο Αρχαίο Στάδιο και στο Θέατρο της Επιδαύρου προς τιμήν του Ασκληπιού. Η Επίδαυρος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Πελοποννήσου και είναι γνώστη σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Το Αρχαίο Θέατρο ήταν φτιαγμένο από πέτρα και μάρμαρο. Γνωστό για την εξαιρετική ακουστική του, επιβιώνει ακόμη και σήμερα ως ένα ιστορικό σύμβολο.

 
 
 
Το Ιερό Νησί της Δήλου

Απόσταση από την Olympic Marine – Λαύριο: 65 NM
Απόσταση από την Μαρίνα Αλίμου – Αθήνα: 87 NM
Απόσταση από την Μαρίνα Μυκόνου: 5 NM

Καθώς ταξιδεύετε στο ιερό νησί της Δήλου, εξερευνήστε το φυσικό, νησιωτικό, αρχαιολογικό χώρο της Δήλου. Κατευθυνθείτε στο ακατοίκητο νησί Ρήνεια και απολαύστε το κολύμπι στο μαγευτικό αυτό τοπίο. Αν πάλι προτιμάτε μπορείτε να προσλάβετε έναν ξεναγό που θα σας καθοδηγήσει στην εξερεύνηση της ιστορίας του μοναδικού αυτού μέρους. Απολαύστε την ιδιωτικότητα που σας προσφέρει η πρόσβαση σε απομονωμένες παραλίες και το γεύμα στο σκάφος με φόντο τα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Το ιερό νησί της Δήλου δεν κατοικείται αλλά είναι ένας ανοιχτός αρχαιολογικός χώρος που μπορείτε να εξερευνήσετε.

Η Δήλος έχει ιδιαίτερη σημασία ιστορικής, αρχαιολογικής και μυθολογικής φύσεως. Υπήρξε μυθολογικά ο τόπος γέννησης των δίδυμων θεών της αρχαιότητας, της Άρτεμης και του Απόλλωνα. Ολόκληρο το νησί της Δήλου είναι ένας αρχαιολογικός χώρος που αποτελείται κυρίως από ιερά. Αυτό το μέρος γεμάτο θησαυρούς για τους λάτρεις της μυθολογίας και της ιστορίας προστατεύεται από την UNESCO και αρκετοί αρχαιολογικοί χώροι αυτή τη στιγμή συντηρούνται για να φιλοξενήσουν θεατρικές παραστάσεις. Η Δήλος είχε πολύ μεγάλη σημασία και σαν εμπορικό κέντρο αλλά και σαν τόπος λατρείας. Είναι ένα από τα πανελλήνια ιερά και βρίσκεται μόλις μερικά μίλια από το γνωστό νησί της Μυκόνου. Η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή ξεκίνησε ανασκαφές στη Δήλο το 1873.

Αυτό το μικροσκοπικό νησί, λόγω της ιστορικής σημασίας του προσελκύει κάθε χρόνο επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Έχει ιδιαίτερη σημασία ως αρχαιολογικός χώρος που μας δείχνει την εικόνα ενός αρχαίου κοσμοπολίτικου λιμανιού της Μεσογείου με μεγάλη σπουδαιότητα. Τα πιο σημαντικά μνημεία περιλαμβάνουν το Άνδηρο των Λεόντων, την αρχαία Αγορά και τον Ναό του Απόλλωνα.

 

Το Αρχαίο Θέατρο της Μήλου


Απόσταση από την Olympic Marine – Λαύριο: 64 NM
Απόσταση από την Μαρίνα Αλίμου – Αθήνα: 82 NM


Ακόμα ένας σπουδαίος προορισμός στην Ελλάδα για τους λάτρεις της ιστορίας που ταξιδεύουν στις Κυκλάδες, είναι το θέατρο της Μήλου. Το εντυπωσιακό αρχαίο θέατρο στο νησί της Μήλου είναι ένα σύμβολο που καθιστά αυτό το μέρος μια απαραίτητη στάση στο ταξίδι σας. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους πολύ καλά διατηρημένος και βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με υπέροχη θέα. Κάντε μια βόλτα γύρω από το θέατρο, καθήστε στα μαρμάρινα σκαλιά και περπατήστε γύρω του ώστε να πάρετε μια αίσθηση του μεγέθους και της σημαντικότητας του Ρωμαϊκού θεάτρου στην ακμάζουσα του περίοδο.


Η Μήλος είναι ένας μικρός παράδεισος που φωτίζει την ιστορία της τέχνης. Το αρχαίο θέατρο της Μήλου βρίσκεται πάνω σε μια βραχώδη πλαγιά ανάμεσα στις εντυπωσιακές παραλίες και το γραφικό και ήσυχο κέντρο. Κοντά στις γνωστές κατακόμβες, βρίσκεται ένας δημοφιλής χώρος παραστάσεων για πολιτισμικά δρώμενα και φεστιβάλ θεάτρου. Το θέατρο είχε χτιστεί κατά την ελληνιστική περίοδο, ενώ ακόμη και σήμερα φιλοξενεί πολιτισμικές εκδηλώσεις. Βρίσκεται στο χωριό Τρυπητή , περίπου 2 χιλιόμετρα από την Πλάκα και 5 χιλιόμετρα από τον Αδάμαντα. Το αρχαίο θέατρο της Μήλου βρίσκεται ακριβώς πάνω από το λιμάνι του Κλήματος.

 
Το Ιερό των Δελφών – Ο Τόπος του Απόλλωνα

Απόσταση από την Μαρίνα Αλίμου – Αθήνα: 77 NM (μέσω του Ισθμού της Κορίνθου)
Απόσταση από την Μαρίνα Λευκάδας – Ιόνιο: 85 NM (μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντίρριου)
Απόσταση από την Olympic Marine – Λαύριο: 102NM (μέσω του Ισθμού της Κορίνθου)

Καθώς ταξιδεύετε προς το γραφικό λιμάνι στο Γαλαξίδι ή την Ιτέα για να φτάσετε στο ιερό των Δελφών, μετά από περίπου 15-20 λεπτά οδήγησης, ανεβαίνοντας τον λόφο, θα η μυστηριώδης ατμόσφαιρα που αποπνέει θα σας μαγέψει. Αν θέλετε να εξοικειωθείτε περισσότερο με την ιστορία, ψάξτε την πλούσια κληρονομιά του θεάτρου των Δελφών. Είναι η ιδανική ευκαιρία να περάσετε τη μέρα σας αποκτώντας γνώσεις και να νιώσετε την εμπειρία της μοναδικής ατμόσφαιρας που έχει να σας προσφέρει αυτή η τοποθεσία. Το μουσείο των Δελφών είναι πραγματικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά μέρη που έχουν να κάνουν με την αρχαία ελληνική τέχνη. Κάντε βόλτα και θαυμάστε μοναδικά έργα τέχνης και πανέμορφα τοπία. Μην ξεχάστε να εξερευνήσετε τον πλούτο της ντόπιας κουζίνας και της φύσης στους Δελφούς, το διασημότερο μαντείο της αρχαίας Ελλάδας.

Οι Δελφοί είναι ένα ιδανικό μέρος για τους λάτρεις του πολιτισμού γεμάτο με αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους που μπορείτε να θαυμάσετε και να εκτιμήσετε. Η θεά Γαία λατρευόταν εδώ κατά την Μυκηναϊκή Περίοδο στον μικρό οικισμό των Δελφών. Η ανάπτυξη των δύο κοινοτήτων λατρείας του Απόλλωνα ξεκίνησε στις αρχές του 8ου αιώνα π.Χ. Σταδιακά, το ιερό επεκτάθηκε και διακοσμήθηκε με όμορφα κτίρια, αγάλματα και άλλα είδη προσφορών στους θεούς. Η ιέρεια Πυθία ήταν ο βασικός πόλος έλξης στο Μαντείο των Δελφών. Πιστοί από όλη την Μεσόγειο επισκέπτονταν το Μαντείο για να την συμβουλευτούν. Το Μαντείο των Δελφών θεωρούνταν μάλιστα το πιο ακριβές από όλα. Δίπλα στο ιερό, υπάρχει ένα μουσείο με πολλά ενδιαφέροντα εκθέματα που αξίζει να επισκεφθείτε. Άλλοι σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι περιλαμβάνουν:

• το ναό του Απόλλωνα
• τον Θησαυρό των Αθηναίων
• τον Βωμό των Χίων
• τη Στοά των Αθηναίων
• το αρχαίο Θέατρο των Δελφών
• το αρχαίο Στάδιο
• τον Θόλο της Αθηνάς Προναίας
• το Αρχαίο Γυμνάσιο Δελφών
 
 
 
Αρχαία Ολυμπία

Απόσταση από τη Μαρίνα Λευκάδας – Ιόνιο: 88 ΝΜ

Καθώς κατευθύνεστε προς τον αρχαιολογικό χώρο θα συναντήσετε πολλές πλάκες με επιγραφές, αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά έργα, κολώνες και το περίγραμμα των αρχαίων κτιρίων. Περιτριγυρισμένη από την φυσική ομορφιά της Πελοποννήσου, η αρχαία Ολυμπία είναι ένα πραγματικό στολίδι και ένα από τα θαύματα του αρχαίου κόσμου που φιλοξενεί τους ναούς που είναι αφιερωμένοι στον Δία και την Ήρα. Η αρχαία Ολυμπία είναι ένα από τα σημαντικότερα ιερά της αρχαιότητας και ήταν αφιερωμένη στον πατέρα των θεών, τον Δία.

Το 1829, Γάλλοι αρχαιολόγοι πραγματοποίησαν ανασκαφές σε αυτόν τον χώρο. Μερικά από τα σημαντικότερα ευρήματα, βρίσκονται στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, όπου και μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών.
Συνεχίζοντας, σε αυτόν τον χώρο θα συναντήσετε ένα μουσείο με εντυπωσιακά ευρήματα από την περιοχή. Περπατήστε προς την κύρια είσοδο καθώς περνάτε από τρισδιάστατα μοντέλα του χώρου. Καθώς συνεχίζετε στην αίθουσα θα βρεθείτε μπροστά στα πραγματικά αετώματα από τον ναό του Δία, που σίγουρα θα σας συναρπάσουν. Θα δείτε πως έμοιαζε το κτίριο την περίοδο της ακμής του. Περπατώντας μέσα στο μουσείο θα ανακαλύψετε αγάλματα, κατασκευές από πηλό και μεταλλικά σύμβολα που θα ενθουσιάσουν τον κάθε λάτρη του πολιτισμού που θα έχει την τύχη να το επισκεφθεί.

Η Ολυμπία ήταν επίσης το μέρος όπου έγιναν για πρώτη φορά οι Ολυμπιακοί Αγώνες τον 7ο αιώνα π.Χ., προς τιμήν του Δία και της Ήρας. Η αρχαία Ολυμπία βρίσκεται στην πελοποννησιακή χερσόνησο η οποία ήταν δημοφιλής τοποθεσία για την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων κατά την διάρκεια της κλασσικής περιόδου. Από τον 8ο αιώνα π.Χ. έως και τον 4ο αιώνα μ.Χ. συνεχίστηκε η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο πρώτος αγώνας που έγινε ποτέ, προς τιμή του Δία, πραγματοποιήθηκε το 776 π.Χ.
 
 
 Μυκήνες και Ναύπλιο

Απόσταση από την Μαρίνα Αλίμου – Αθήνα: 77 NM
Απόσταση από την Olympic Marine – Λαύριο: 87 NM

Το ταξίδι σας στο Σαρωνικό και Αργολικό Κόλπο, ξεκινώντας από τις αθηναϊκές μαρίνες και με κατεύθυνση προς την παραθαλάσσια πόλη του Ναυπλίου είναι μια πανέμορφη εμπειρία και σας προσφέρει μια μοναδική διαδρομή γεμάτη με μαγευτικά νησιά. Συμβουλευτείτε τα δρομολόγια που σας προσφέρουμε για την εξερεύνηση του Σαρωνικού Κόλπου ώστε να εξερευνήσετε όλες τις ενδιάμεσες επιλογές που έχτε για πιθανές στάσεις.

Η πόλη του Ναυπλίου ήταν για κάποια χρόνια η πρωτεύουσα της Πρώτης Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Ελλάδας από την ελληνική επανάσταση του 1821. Υπάρχει μεγάλο πλήθος εντυπωσιακών κτιρίων που μπορείτε να δείτε, καθώς και το μεσαιωνικό φρούριο που χτίστηκε από τους Ενετούς κατά τη διάρκεια της δεύτερης φοράς που η περιοχή ήταν υπό την κατοχή τους. (1686-1715)

Με μια διαδρομή διάρκειας 15-20 λεπτών οδικώς από το Ναύπλιο, μπορείτε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Συμβουλευτείτε έναν ντόπιο ξεναγό ώστε να εξερευνήσετε τα εντυπωσιακά ερείπια ευκολότερα. Ο χώρος των Μυκηνών θεωρείται ένας από τους παλαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας και ήταν το επίκεντρο της ανάπτυξης του Μυκηναϊκού πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια του Τρωικού Πολέμου, οι Μυκήνες ήταν η πατρίδα του θρυλικού βασιλιά Αγαμέμνονα γεγονός που προσδίδει σε αυτό το μέρος ακόμη μεγαλύτερη ιστορική αξία. Οι Μυκήνες ήταν μια κοινωνία στρατιωτικοκεντρική και ήταν προστατευμένη από γιγάντια τείχη, πράγμα όμως που την έκανε να έχει μικρή αλληλεπίδραση με άλλους πολιτισμούς.

Ο Μυκηναϊκός πολιτισμός πήρε το όνομα του μετά την εξερεύνηση του χώρου των Μυκηνών. Η στρατηγική του θέση του επιτρέπει να ελέγχει το εμπόριο που πραγματοποιείται ανάμεσα στην ηπειρωτική Ελλάδα και το Αιγαίο. Ανάμεσα στο 1350-1200 π.Χ. οι Μυκήνες αναπτύχθηκαν και υπήρξαν το δυνατότερο και πλουσιότερο κέντρο της Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα.

Στην επιστροφή σας μπορείτε να περάσετε λίγο χρόνο στο λιμάνι του Ναυπλίου και να απολαύσετε την υπέροχη και ζωντανή ατμόσφαιρα της μαγευτικής αυτής παραθαλάσσιας πόλης.
 
 
 
Το Μινωικό Παλάτι της Κνωσού

Προτεινόμενη εκκίνηση ταξιδιού και ναύλωσης του σκάφους : Κρήτη ή Μονεμβασιά ή Μαρίνα Καλαμάτας

Ταξιδέψτε στην Κρήτη με το σκάφος για να νιώστε την πραγματική εμπειρία της καλοκαιρινής Ελλάδας. Θα περάσετε τις καλύτερες μέρες στην Κνωσσό ενώ στην πορεία μπορείτε να διασκεδάσετε σε ένα πάρκο με πισίνες και να απολαύσετε ντόπιες μοναδικές συνταγές για δείπνο. Σιγουρευτείτε πως φτάσατε αρκετά νωρίς ώστε να αποφύγετε τη ζέστη και τον συνωστισμό και κάντε βόλτα γύρω από το παλάτι της Κνωσσού. Σε αντίθεση με όλα τα άλλα ερείπια που διασώζονται ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος έχει τα πιο συμπαγή κτίρια, ζωντανά χρώματα και ολόκληρα κτίσματα που διασώζονται. Η αποκατάσταση του χώρου θα σας βοηθήσει να καταλάβετε εύκολα πως έμοιαζε το παλάτι της Κνωσσού την περίοδο της ακμής του.

Ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παλάτια του μινωικού πολιτισμού, το μινωικό παλάτι της Κνωσσού άνθισε από το 2700 έως το 1450 π.Χ. Στην Κνωσσό, γνωστή για το μινωικό παλάτι της, βρισκόταν η θέση του θρυλικού βασιλιά Μίνωα και υπήρξε επίσης το κεντρικό σημείο πολλών μύθων. Σήμερα διακρίνεται ως ένα μέρος γεμάτο μύθους, ιστορία και τον πιο εκτενή αρχαιολογικό χώρο της Κρήτης.

Ο Μινωικός πολιτισμός βρισκόταν σε πλήρη άνθιση περίπου το 2000 π.Χ. Η κατασκευή των εντυπωσιακών παλατιών, όπως αυτά της Κνωσσού, της Ζάκρου και της Φαιστού είχαν ως αποτέλεσμα εμπορική, πολιτική και κοινωνική ευημερία και εμπόριο με το υπόλοιπο Αιγαίο. Είχαν ξεκινήσει ακόμα και την δημιουργία αποικιών, όπως το Ακρωτήρι στην Σαντορίνη. Ο Μίνωας Καλοκαιρινός ανακάλυψε το Μινωικό Παλάτι το 1878 και η αποκατάσταση του ξεκίνησε το 1900. Η εξερεύνηση του Μινωικού πολιτισμού προσέφερε έναν πλούτο γνώσης του Μινωικού πολιτισμού σε ιστορικούς και λάτρεις του πολιτισμού.
 

                                                                                         


Εντυπωσιακοί αρχαιολογικοί χώροι με πλούσια ιστορία θα κάνουν το ιστιοπλοϊκό σας ταξίδι μια πραγματική εμπειρία ζωής. Ακολουθήστε μας στο ιστιοπλοϊκό αυτό ταξίδι, εξερευνήστε μνημεία, κάστρα, αξιοθέατα και νιώστε αξέχαστες αναμνήσεις και συγκίνηση σε μια διαδρομή που θα αποτελέσει ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο, πάντα με φόντο την πανέμορφη ελληνική θάλασσα!