fbpx

Μήλος

width=

Στο σύμπλεγμα των νησιών των Δυτικών Κυκλάδων, βρίσκεται αυτό το λαμπερό στολίδι των ελληνικών νησιών, η Μήλος, η οποία διαθέτει μερικά από τα καλύτερα θαλασσινά, μια πλούσια ιστορία και τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στο Αιγαίο – κάτι το οποίο συχνά δεν αναφέρεται. Το νησί, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως «Νησί των χρωμάτων» μοιάζει με πέταλο και το τοπίο περιλαμβάνει κατάλευκα κυκλαδίτικα χωριά και τα νερά στο χρώμα των σμαραγδιών. Το νησί ξεχωρίζει από τη σκοπιά της ιστορίας της τέχνης λόγω των ανακαλύψεων που έγιναν σε αυτό. Ήταν εδώ που ανακαλύφθηκε το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης.

width=

Στα 110 μίλια από την ακτογραμμή της ηπειρωτικής Ελλάδας, η Μήλος είναι ο ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός διακοπών για όλους όσους θέλουν να βιώσουν την ομορφιά που κρύβεται στις Κυκλάδες χωρίς να αντικρίσουν τα μεγάλα πλήθη που συναντά κανείς στα υπόλοιπα νησιά και σε πολύ οικονομικότερα πακέτα. Οι κύριες πηγές πλούτου είναι η εξόρυξη και ο τουρισμός. Τα μεγάλα αποθέματα ορυκτών του νησιού είναι επί της ουσία η βασική οικονομική δραστηριότητα και αυτό που εμποδίζει την επένδυση στην τουριστική ανάπτυξη.

Οι Καλύτερες Δραστηριότητες στη Μήλο

  • Δείτε την εκπληκτική θέα στο «Κλέφτικο»

width=

Κλέφτικο

Επισκεφθείτε ένα από τα πιο φωτογραφημένα θαύματα της φύσης στην Ελλάδας που βρίσκεται λίγα μόλις μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού του Αδάμαντα. Το Κλέφτικο χαρακτηρίζεται από μια αρένα βράχων και λευκών γκρεμών, προσβάσιμο μόνο από θαλάσσης. Θα θαυμάσετε τις φυσικές καμάρες και τις σπηλιές που δημιουργούνται στις βάσεις των βράχων.

  • Επισκεφτείτε την Παραλία Φυριπλάκα

Αυτή η απομακρυσμένη παραλία της νότιας πλευράς του νησιού διαθέτει εντυπωσιακούς γκρεμούς με κίτρινες, καφέ και κόκκινες ραβδώσεις. Η Φυριπλάκα έχει ψιλή και απαλή άμμο, που την χτυπάει απαλά το κύμα.

  • Το Μεταλλευτικό Μουσείο της Μήλου

Το Μεταλλευτικό Μουσείο της Μήλου

Το νησί της Μήλου φιλοξενεί μια μεταλλευτική κληρονομιά που ξεκινά από τη Νεολιθική περίοδο, όπου το νησί ήταν η βασική πηγή οψιδιανού για την περιοχή της Μεσογείου.

  • Εξερευνήστε τις Κατακόμβες της Μήλου

Κατακόμβες  Μήλου

Οι Κατακόμβες της Μήλου είναι ένα δίκτυο από υπόγειες σήραγγες σε ένα τόπο ταφής της παλαιοχριστιανικής περιόδου κοντά στην Τρυπητή. Αυτές οι Κατακόμβες χρονολογούνται από τον 1ο αιώνα μ.Χ. και εκτείνονται περίπου 180 μέτρα, αποτελούν τόπο ταφής περίπου 2000 χριστιανών που θάφτηκαν σε τάφους τόσο στο χώμα όσο και στους τοίχους..

Που να φάτε

Όπως και η δημοφιλής γειτονική Σίφνος, έτσι και η Μήλος είναι γνωστή για την εξαιρετική μαγειρική της παράδοση και διαθέτει πολλά εστιατόρια σε σύγκριση με τα άλλα νησιά της περιοχής. Μην ανησυχείτε σε ποιο θα πάτε διότι όλα είναι υπέροχα.

  • Απολαύστε Ηφαιστιακό φαγητό στο Sirocco

Το Sirocco είναι μια οικογενειακή ταβέρνα που σας προσφέρει υπέροχα γευστικά φαγητά μαγειρεμένα σε ένα ηφαιστειακό λάκκο με άμμο. Το φαγητό μπαίνει σε πήλινα δοχεία 40 εκατοστών, μέσα στο χώμα, όπου θερμαίνεται από γεωθερμικά ελάσματα και μαγειρεύεται αργά μέχρι να είναι έτοιμο.

  • Γεύμα στη Μέδουσα

Μέδουσα

Η Medusa βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού,ακριβώς πάνω από τις καλύβες των ψαράδων στο χωριό Μανδράκια. Ένα ιδανικό μέρος για να γευματίσετε όταν βρίσκεστε στη Μήλο. Απολαύστε αγνό ,παραδοσιακό ούζο με μεζέ κάτω από τον υπέροχο ήλιο με το δροσερό θαλασσινό αεράκι να σας χτυπά. Εάν θέλετε κάτι καλό και οικονομικό, δοκιμάστε κολοκυθοκεφτέδες ή χέλι καπνιστό με φάβα. Ένα εξαιρετικά χορταστικό γεύμα.

 

Παραλίες: Φυροπόταμος,Φυριπλάκα, Σαρακύνικο, Καστανάς,Αγία Κυριακή,Τριάδες,Αγία Κυριακή, Παλαιοχώρι,Σπηλιά Συκιάς,Μύτακας, Παλιόρεμα

Αγκυροβόλια: Λιμάνι Αδάμαντα,Πατρικιά, Άγιος Δημήτριος,Πολλώνια,Παραλία Βούδια, Παραλία Προβατάς